По случая Семерджиев, заради който шефовете на 7 от 9-те районни

...
По случая Семерджиев, заради който шефовете на 7 от 9-те районни
Коментари Харесай

Разследват 30 столични катаджии, които си затваряли очите за нарушения на Семерджиев

По случая " Семерджиев ", поради който шефовете на 7 от 9-те районни ръководства в София, тече следствие и против пътни служители на реда от Софи я. Дисциплинарните производства против пътните служители на реда се водят от проверяващите в Столична дирекция на вътрешните работи, заяви bTV. По информация на медията става дума за 30 пътни служители на реда от София. Това са 19 младши автоконтрольори, двама полицейски инспектори, седем старши инспектори и двама началници на браншове. Всички те са спирали на пътя Семерджиев за инспекция преди да стане нещастието. Има данни за част от катаджиите, че са затваряли очите си за съответни нарушавания, осъществени от някогашния футболист. Те са му съставяли актове или фишове за по-маловажни нарушавания от тези, които той фактически е направил.

" По случая " Семерджиев " са открити много чиновници от отдел " Пътна полиция " като сега текат дисциплинарни производства и всеки, който има някакъв принос, ще получи съответното наказване за осъществените от него дейности или надлежно бездействи я. Цялата кореспонденция се намира при способния дисциплинарно наказващ орган, какъвто е шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Там се правят инспекциите и производствата и оттова ще бъдат наложени съответните дисциплинарни санкции ", съобщи пред bTV началникът на столичния КАТ комисар Радослав Начев . Той добави, че досега няма осъден чиновник от " Пътна полиция ".

Заради случая " Семерджиев " контролът за превишена скорост на бул. " Черни връх " , където стана, е денонощен. " До предходната седмица сме снимали към 8031 нарушавания на скоростните режими. Най-високата скорост е 136 километра ", съобщи комисар Начев. Най-фрапиращата скорост в последните седмици е на Околовръстния път в София. " Някъде в региона, където със починалия френски жител, е засечена скорост на лек автомобил от 222 километра в час ", добави шеф на отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

За да се постави завършек на сходни случаи, скоро се чака в контрола освен в София, а в цялата страна, да се включат нови камери. " Дори сега тече социална поръчка за закупуването на към 100 броя стационарни камери за цялата страна и ще бъде направено систематизиране. Към момента сме дали поръчка за 4, само че ще се опитаме да вземем 10. Целта е не толкоз да генерира нарушавания, а да е чисто превантивна, което да докара до понижаване на тежките пътно-транспортни катастрофи ", съобщи комисар Начев.
 Национална следствена служба съобщи следствието против Семерджиев на прокуратурата
Национална следствена служба съобщи следствието против Семерджиев на прокуратурата

Следва държавното обвиняване да изготви обвинителен акт и да го изправи пред съда

Продължават и на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Те започнаха, откакто няколко униформени бяха засечени пияни или дрогирани на пътя. " Извършени са над 500 инспекции на чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи за използването на алкохол. Нямаме открита позитивна проба. Проверките са извънредно изненадващи по време на работа са всичките ", добави той.

Планира се и огромна промяна пилотно в столичната " Пътна полиция " в идващите месеци , с която услугите на гишетата и каналите за регистрация да се облекчат оптимално. " По чисто електронен метод да бъде прекъсната регистрацията на автомобил, т.е. от у дома всеки един жител, притежаващ автомобил и искащ да приключи регистрацията му, да влезе в портала за електронни административни услуги, след което да изпрати регистрационните талони и табелите посредством снабдител на пощенски услуги. Когато те дойдат при нас, наш чиновник да ги свери дружно със заявката и когато нещата дават отговор на законовите условия, да пристъпим към преустановяване на регистрацията и назад - да върнем на съответния жител едно съобщение, че регистрацията на автомобила е прекъсната ", съобщи Начев.

" Също предвиждаме, от една страна, когато човек си подаде документи за удостоверение за ръководство, към този момент готовото такова да бъде изпратено посредством снабдител на пощенски услуги. Когато лидерът е лишен от право да ръководи МПС и му изтича наказването отнемане - да не се постанова да идва до " Пътна полиция ", а то също да бъде изпратено посредством снабдител на пощенски услуги ", изясни шеф на отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Предстои и пилотно за София въвеждане на нов тип регистрационна табела за електрическите коли. " Тя ще бъде на зелен декор с бели числа и букви. В момента регистрациите са по обособени райони с код на съответния район, както за София е Сухопътни войски, по този начин за електрическите коли на територията на цялата страна ще стартира с ЕА, което значи електромобил ", сподели още той. Целта е да бъдат елементарно разпознаваеми, а промяна на номер за към този момент записана такава кола ще е не наложително, а целесъобразно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР